Se acceseaza meniul Administration – Property – Setup – Transaction codes
In fereastra deschisa se apasa butonul ‘New’
Se incepe prin completarea Codului produsului. Fiecare produs va avea un cod unic de identificare ce va fi format din cifre. Pentru produsele de Minibar vom folosi coduri incepand cu 5000 ca in exemplul urmator:
Dupa introducerea codului continuam cu numele produsului si Transaction Type, unde vom selecta Minibar Revenue.
In continuare vom selecta un pret standard al produsului in casuta Default Amount, iar la Revenue Type vom selecta Beverage Charge.
**Nu este obligatorie stabilirea unui pret standard. In cazul in care acesta nu se va seta, se va introduce manual cand se va incarca seriviciul clientului.
La Allowed Posting Area ne selectam zonele pe care se va putea posta serviciul creat.
De regula, pentru produsele de Minibar, bifele vor arata ca in urmatorul exemplu:
La Offset Code vom trece codul ‘TVAOFF’ si salvam inregistrarea facuta.
Dupa ce am salvat si produsul a fost adus in lista din partea stanga, vom bifa Allow Adjustments si vom selecta Adjustment Code - 5000.
Aceasta functie permite corectarea serviciului, de aceea Adjustment Code va trebui sa coincida cu Transaction Code. De exemplu, nu este corect sa ajustam cazarea ce are cod 1000 cu serviciul de minibar cu codul 5000.
** Este necesar ca Transaction code-ul sa fie deja creat pentru ca Adjustment Code se va incarca din lista de servicii deja existente. Din aceasta cauza prima data am salvat codul produsului, dupa care am revenit asupra lui si am declarat ca se va corecta cu el insusi.
Rezultatul final va avea urmatoarea forma:
*Este foarte important sa setam produsului creat cota de TVA. Acest lucru se face accesand tabul Tax Status.
In partea de jos a ecranului vom alege Tax Status Code: FULTAX, Iar la Tax Group cota de TVA corespunzatoare serviciului configurat.
Salvam apasand butonul Save si configurarea noastra este finalizata.
A fost de ajutor articolul?
Grozav!
Mulțumim pentru feedback
Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor
Mulțumim pentru feedback
Feedback trimis
Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul