Cum se creează un produs nou?

Modificat la Mi, 2 Aug, 2023 la 1:41 PM

Pentru a crea un produs nou se accesează aplicația MyBusiness -> Setări -> Produse


În colțul din stânga sus, dăm Click pe butonul NOU, actiune ce ne permite adăugarea unui nou produs. Se deschide fereastra în care completăm detaliile noului produs:

În cadrul acestei ferestre se completează informațiile legate de: Denumire, Tip Produs, Unitate de măsura, categoria din care face parte produsul respectiv. Se dă Click pe butonul Save din stânga sus.

În meniul din dreapta vom seta prețul de vânzare și gestiunea din care să se scadă produsul nou adăugat.

Pentru a defini prețul de vânzare se accesează modulul Prețuri de vânzare din dreapta unde trebuie să setăm TVA-ul aferent produsului, Moneda și pretul de vânzare.


Pentru a seta gestiunea se face click pe gestiuni și din listă ne alegem gestiunea aferentă produsului, iar la secții ne alegem din listă secția pe care să se printeze produsul.

În cadrul Tab-ului Topping pot fi vizualizate topping- urile asociate produsului respectiv precum și setările asociate acestora (topping-uri implicite moștenite de la categoria de produs, numărul obligatoriu și numărul maxim de topping-uri).

Topping-uri implicite – sunt acele topping-uri ce vor fi obligatoriu asociate produsului. Topping-urile implicite se pot adăuga prin apăsarea butonului Adaugă Topping aflat în bara de acțiuni, selectând topping-urile dorite din cadrul categoriei/subcategoriei selectate, apoi apăsând butonul OK.


Pe tab-ul Metode preparare se pot seta următoarele:

Deschide automat fereastra de preparare în myCheck – pentru această setare există următoarele valori:

  • Da – dacă se setează această valoare, la marcarea în myCheck a produselor conținute în această         categorie se va deschide în mod automat fereastra de preparare, astfel încât operatorul să poată personaliza prepararea.

  • Nu – dacă se setează această valoare, fereastra de preparare nu se va deschide în mod automat în myCheck, dar aceasta poate fi deschisă manual de către operator.

  • Moștenite de la nivelul superior – valoarea Da sau Nu este preluată de la setarea categoriei principale (părinte).

  • Metode de preparare – pentru această setare există următoarele valori:

  • Da – dacă se setează această valoare, se vor putea defini metodele de preparare la nivelul de produs, pe fiecare Profil în parte (va fi disponibil în tab- urile în care se vor putea seta metodele de preparare)

  • Nu – dacă se setează această valoare, nu se vor putea adăuga metode de preparare pe categoria respectivă.

  • Moștenite de la nivel superior – dacă se setează această valoare, se preiau setările definite la nivelul categoriei părinte și anume: dacă aceasta are definite metode de preparare, vor fi valabile și pentru acest produs; în caz contrar, nu vor exista metode de preparare nici pentru produsul aceasta.

Dacă valoarea Metodelor de preparare este Da, se vor putea seta metodele de preparare dorite, astfel:

  1. Se adaugă un rând nou în cadrul tab- ului, făcând click pe capatul tab- ului

  2. Se selectează Profilul dorit din meniul vertical

  3. Se completează în cadrul coloanei Denumire, metoda de preparare dorită

  4. Se apasă butonul Salvează/Salvează și Închide

  • Ingrediente adiționale - Există posibilitatea adăugării unor ingrediente adiționale ce pot fi comandate împreună cu produsul. Aceste ingrediente pot fi setate pentru fiecare profil în parte, iar metoda de adăugare este similară cu cea descrisă mai sus, în cazul setării metodelor de preparare.

  • Porții mai mari - Aici se pot selecta clasele de produse ce vor intra în alcătuirea porțiilor mai mari, apăsând butonul (Adaugă clasa), aflat în bara de sus. Pentru a adăuga porții mai mari dintr-o clasa existentă, se va folosi butonul Adaugă clasă existentă. Pentru ștergere se va folosi butonul Șterge clasa.

  • Recurența - În cadrul acestui tab se vor seta disponibilitățile produsului la o anumită dată sau pe o anumită perioadă de timp, pe fiecare locație în parte.

A fost de ajutor articolul?

Grozav!

Mulțumim pentru feedback

Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor

Mulțumim pentru feedback

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți acest articol!

Selectează cel puțin unul dintre motive
Verificarea CAPTCHA este necesară.

Feedback trimis

Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul