Cum se stornează o factură în MyCheck?

Modificat la Ma, 7 Mai la 9:23 AM

Stornarea unei facturi reprezintă anularea efectelor acesteia și se face, de obicei, atunci când factura originală conține greșeli sau când tranzacția pe care o documentează este anulată. Stornarea se realizează prin emiterea unei noi facturi, numită factură de storno, care are valori negative egale cu cele ale facturii inițiale. Aceasta înseamnă că, în contabilitate, suma facturii originale este contrabalansată, iar tranzacția este considerată ca și cum nu ar fi avut loc. 


MyCheck te ajută să stornezi facturile emise prin această aplicație. Prin stornarea unei facturi, MyCheck creează o factură nouă bazată pe datele facturii vechi, dar cu valoare negativă și cu serie și număr proprii. Factura storno este vizibilă în modulul Arhiva facturi și va ajunge în modulul eFactura dacă a fost emisă pe o companie.     


Dupa stornare, poți relua emiterea altei facturi selectând aceleași note de plată folosite la factura originală, care au fost dezasociate de factură în urma stornării. Metodele de plată folosite pentru factura originală nu au fost afectate în urma procesului de stornare!


Dacă folosiți integrări cu sisteme de contabilitate, recomandăm să verificați corectitudinea importurilor în cazul în care ați stornat facturi!

 

Pașii pentru stornarea unei facturi 

1. În aplicația de marcaj MyCheck, accesează meniul Arhiva Facturi.


2. Selectează factura pe care dorești să o stornezi.


3. Apasă butonul Factură storno, apoi confirmă acțiunea apăsând Acceptă.


4. Factura selectată este imediat stornată, iar toate detaliile legate de aceasta sunt actualizate în sistem și în modulul eFactura. MyCheck creează o factură nouă bazată pe datele facturii vechi, dar cu valoare negativă și cu serie și număr proprii.




A fost de ajutor articolul?

Grozav!

Mulțumim pentru feedback

Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor

Mulțumim pentru feedback

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți acest articol!

Selectează cel puțin unul dintre motive
Verificarea CAPTCHA este necesară.

Feedback trimis

Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul