Drepturi utilizator

Modificat la Lu, 15 Apr la 12:09 PM


Drepturile de operare ale utilizatorilor în cadrul aplicațiilor din ecosistemul Expressoft sunt grupate pe roluri de securitate. Un astfel de rol reprezintă un set de privilegii și nivelul de acces la diferite meniuri și funcționalități din aplicațiile Expressoft. Rolurile permit configurarea granulară a drepturilor de acces per entitate pentru adăugare, modificare, dezactivare sau vizualizare.

Fiecare utilizator care accesează sistemul aplicațiile Expressoft trebuie să aibă asociat un rol de securitate care îi oferă o serie de drepturi de operare. Utilizatorii cu drepturi de acces extinse (utilizatori de tip administrator) pot controla drepturile de acces ale celorlalți utilizatori ai sistemului, pentru a proteja datele sensibile și a aloca fiecărui utilizator drepturile necesare pentru a efectua operațiunile zilnice.

MyBusiness îți permite să gestionezi rolurile și drepturile utilizatorilor pentru toate aplicațiile din ecosistemul Expressoft. Urmează acești pași pentru a accesa pagina Drepturi utilizator:


  • Loghează-te în MyBusiness cu un utilizator care are drepturi de a accesa meniul Configurări.

  • Alege compania pentru care dorești să faci modificări.

  • În pagina principală a aplicației, deschide meniul Configurări și selectează opțiunea de meniu Drepturi utilizator.

  • În pagina Drepturi utilizator poți vedea toate rolurile definite în sistem, le poți filtra pentru a regăsi rolul dorit, poți adăuga roluri noi, le poți modifica pe cele existente prin apăsarea pe denumirea rolului dorit, sau le poți dezactiva.



Rolurile definite în sistem au afișată denumirea, data și ora ultimei modificări, precum și numele utilizatorului care a efectuat modificările. Dacă dorești dezactivarea unui rol, la modificarea acesteia apasă butonul Dezactivează.


Rolurile sunt folosite ulterior pentru a fi asociate utilizatorilor care accesează sistemul, de aceea este important să configurezi atent drepturile de acces ale fiecărui rol în parte și apoi să asociezi rolul potrivit fiecărei persoane care accesează sistemul în funcție de responsabilitățile pe care le are.


Roluri implicite

MyBusiness oferă implicit următoarele roluri, fiecare cu o serie de drepturi de acces predefinite:

  • Administrator – acest rol are drepturile de acces cele mai extinse, putând pot controla drepturile de acces ale celorlalți utilizatori ai sistemului și având drept de operare asupra tuturor funcționalităților din sistem.

  • Superviser – acest rol are drepturile de acces de tip vizualizare asupra majorității funcționalităților din sistem.

  • User role – acest rol are drepturile de acces de tip adăugare și modificare asupra funcționalităților din sistem legate de operarea zilnică a afacerii, fără drepturi de configurare.

Rolurile sunt personalizate în timpul procesului de implementare în funcție de necesitățile afacerii. Pentru clarificări sau asistență suplimentară, contactează echipa de suport.


Adăugare rol

Urmează pașii de mai jos pentru a adăuga un rol:

  • În pagina Drepturi utilizator, apasă butonul + Nou.

  • În pagina nou deschisă, în secțiunea Generale, completează următoarele informații în câmpurile disponibile, mai ales cele obligatorii marcate cu *:

    • Denumire: Introdu numele rolului.

    • Drepturi utilizator: Selectează din lista derulantă un rol existent pe baza căruia vei configura drepturile de acces pe care le va avea noul rol. După salvarea rolului nou, vei putea configura cu precizie drepturile de acces

      ale acestuia, adăugând sau revocând din drepturile de acces ale rolului existent pe care se bazează noul rol.

    • Cod extern: Dacă este necesar, introdu un cod extern pentru integrare cu alte sisteme.

    • Manager de tură: Bifează această casetă dacă rolul presupune responsabilități de manager de tură.



  • Apasă butonul Salvează modificări pentru a adăuga noul rol în baza de date. După adăugarea rolului în sistem, îi poți defini drepturile de acces, comisioanele la care are dreptul și îi poți vizualiza istoricul de modificări în cadrul filelor nou-apărute, accesibile după deschiderea noului rol pentru modificare.


Modificare rol cu configurare de drepturi și comisioane

După ce salvezi un rol în baza de date a sistemului, poți completa informații detaliate și îi poți configura drepturile de acces.

Pentru a modifica un rol, a-i configura despre drepturile de acces, comisioanele la care are dreptul și a-i vizualiza istoricul de modificări:


  • Deschide pentru modificare rolul dorit, apăsând pe numele acestuia.

  • În pagina rolului respectiv, apasă pe denumirea filei în care dorești să editezi date.



  • În funcție de fila selectată, completează informațiile descrise în subcapitolul corespunzător din cele ce urmează.

  • Salvează modificările aduse asupra rolului.


Permisiune

În fila Permisiune a rolului deschis pentru editare poți modifica drepturile de acces la aplicațiile MyBusiness și MyCheck, precum și metodele de plată acceptate pentru acest rol.

Urmează acești pași:

  • În partea stângă a paginii, selectează aplicația pentru care configurezi drepturile de acces:

    • myBusiness: pentru a configura drepturi de acces ale utilizatorilor cu acest rol în aplicația MyBusiness. După selectare aplicației, selectează-i funcționalitatea pentru care dorești să modifici drepturile de acces.

    • myPOS: pentru a configura drepturi de acces ale utilizatorilor cu acest rol în aplicația MyCheck. După selectare aplicației, selectează-i funcționalitatea pentru care dorești să modifici drepturile de acces.

    • Plăți: pentru a configura metodele de plată acceptate pentru utilizatorii cu acest rol.

  • În partea dreaptă a paginii, bifează casetele pentru a acorda permisiuni sau debifează pentru a revoca accesul la funcționalitățile selectate.




  • Dacă ai terminat modificările dorite asupra rolului, apasă butonul Salvează modificări pentru a pentru a aplica și a înregistra setările de permisiuni pentru rolul în cauză.


Asigură-te că fiecare utilizator are rolul corespunzător responsabilităților sale în cadrul organizației. Verifică periodic drepturile de utilizator pentru a menține securitatea sistemului.


Comision

În fila Comision a rolului deschis pentru editare poți modifica procentele comisioanelor care se pot acorda utilizatorilor cu acest rol asociat în funcție de tipul de produs sau serviciu vândut.

Urmează acești pași:

  • În partea stângă a paginii, consultă lista cu tipurile de produs sau servicii pentru care poți stabili comisioane.

  • În partea dreaptă a paginii, în celula corespunzătoare fiecărui tip de produs sau serviciu, introdu sau modifică procentul comisionului care poate fi acordat pentru comercializare.



  • Dacă ai terminat modificările dorite asupra rolului, apasă butonul Salvează modificări pentru a pentru a aplica și a înregistra setările de comisioane pentru rolul în cauză.


Audit privilegii

În fila Audit privilegii a rolului deschis pentru editare poți consulta istoricul schimbărilor efectuate asupra drepturilor rolului.

Urmează acești pași:


  • În partea stângă a paginii, consultă lista utilizatorilor care au efectuat schimbări. Pentru fiecare modificare sunt afișate data, ora, prenumele și numele persoanei care a efectuat schimbarea rolului.

  • Selectează o înregistrare din listă.

  • În partea dreaptă a paginii, consultă detalii despre modificarea selectată: modulul pentru care au fost schimbate drepturile de acces, precum și valorile drepturilor de acces înainte și după schimbare.


  • Dacă ai terminat modificările dorite asupra rolului, apasă butonul Salvează modificări pentru a pentru a aplica și a înregistra setările de comisioane pentru rolul în cauză.


A fost de ajutor articolul?

Grozav!

Mulțumim pentru feedback

Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor

Mulțumim pentru feedback

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți acest articol!

Selectează cel puțin unul dintre motive
Verificarea CAPTCHA este necesară.

Feedback trimis

Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul